Minister van Transport Eamon Ryan TD en minister van Staat Hildegarde Naughton TD zijn verheugd over de geleidelijke heropening van persoonlijke testcentra voor rijtheorie na 7 juni. De Road Safety Authority (RSA) zal haar volledige netwerk van 40 testcentra heropenen met een capaciteit van 25.000 theorie-tests voor bestuurders per maand.

 

Er zijn momenteel 120.000 klanten geboekt om hun theorie-test voor chauffeurs af te leggen. Voorafgaand aan COVID-19 leverde de RSA 15.000 tests per maand. Gezien de aanzienlijke achterstand van klanten, zal de RSA de capaciteit in haar testcentra geleidelijk verhogen tot 25.000 tests per maand. Verkeersborden online oefenen is gemakkelijk.

 

De testcentra hebben uitgebreide COVID-19-maatregelen getroffen om zowel klanten als personeel te beschermen en om de veilige levering van de dienst te garanderen. Gehoopt wordt dat de capaciteit in de loop van de tijd geleidelijk zal toenemen tot 50.000 tests per maand, als de volksgezondheidsrichtlijnen dit toelaten.

 

 

Minister van Transport Eamon Ryan zei: “We zijn ons terdege bewust van het grote aantal mensen dat wacht om hun theorie-test voor chauffeurs af te leggen. Na de heropening van persoonlijke testcentra na 7 juni zullen in eerste instantie 25.000 tests worden afgeleverd, waarbij de niveaus in de loop van de tijd kunnen stijgen tot 50.000. De veiligheid van klanten en personeel blijft een prioriteit, aangezien we ernaar streven deze dienst zorgvuldig te heropenen voor het publiek. ”

 

Staatsminister Hildegarde Naughton zei: “Hoewel het even zal duren voordat de achterstand op het gebied van theorietests is weggewerkt, zullen de heropening van de centra en een geleidelijke toename van het aantal tests dat kan worden uitgevoerd, het probleem enigszins aanpakken. Testcentra beheerden maandelijks 15.000 tests vóór COVID-19, terwijl we nu 25.000 tests gaan faciliteren met de bedoeling dat de RSA dat zo snel mogelijk verder kan verhogen tot 50.000. ”

 

De RSA heeft onlangs ook haar proefproject voor het online testen van rijtheorie uitgebreid naar auto’s en motorfietsen en er zullen elke maand 4.000 van dergelijke tests beschikbaar zijn.

 

Rijtests voor essentiële werknemers zullen de prioriteit blijven voor de testdienst voor chauffeurs. In lijn met de heropening van diensten op een gefaseerde basis, zal de capaciteit om rijexamens te verzorgen voor iedereen die in aanmerking komt voor een test, inclusief niet-essentiële werknemers, worden vergroot, te beginnen met degenen die het langst hebben gewacht. Vanaf volgende maand zullen er nog eens 40 rijexperts beschikbaar zijn, en de afdeling en RSA zullen de situatie in het oog houden. Theorie auto leren kan online.

 

Bezoek www.theorytest.ie voor meer informatie over het theorie-examen voor bestuurders. De Driver Theory Test Service heeft details van alle klantboekingen, dus het is niet nodig om contact op te nemen met de theorie-testservice. Ze zullen rechtstreeks contact opnemen met alle klanten die boekingen hebben. Verdere details zullen de komende dagen bekend worden gemaakt.

 

 

 

RELATED ARTICLES