Ripple cryptocurrency-munt

 

Universaliteit is, nou ja, universeel gewenst in het bedrijfsleven – vooral als het gaat om technologie en vooral als het gaat om persoonlijke betalingen (P2P).

 

Op een hoog niveau, waardoor ongelijksoortige en wijdverbreide klanten gemakkelijk met elkaar kunnen communiceren en elkaar kunnen betalen via verschillende soorten apparaten, portefeuilles en valuta’s, wordt de handel een beetje vloeiender.

 

De opkomst van contactloze en digitale transacties, bankapps en verschillende betaaldienstverleners heeft ook een betalingslandschap gevormd dat het beste als versnipperd kan worden omschreven. Je hebt die fragmentatie misschien een beetje zelf ervaren – het gebruik van Zelle betekent natuurlijk dat je geen geld naar je vriend kunt sturen die Venmo op hun telefoon heeft.

 

Zou het bod voor universaliteit een boost kunnen krijgen van PayID – en een consortium onder leiding van Ripple dat zich verenigt rond crypto?

 

Zoals deze week gemeld, kondigde Ripple de inspanning aan, zei dat het 40 partners heeft en schat dat de service mogelijk 100 miljoen gebruikers kan bereiken. Het operatieve model hier is het platform, waar een universele betalings-ID het verzenden van geld ogenschijnlijk net zo gemakkelijk zou maken als het verzenden van e-mails.

 

De Open Payments Coalition heeft gezegd dat de ID’s in alle netwerken operationeel zouden zijn en dat ze de gebruikelijke betalingsmethoden zoals creditcards en bankrouteringsnummers zouden mijden. Leden van de coalitie, zoals opgemerkt in deze ruimte, zijn onder meer Ripple, crypto-betalingsgateway Bitpay en anderen.

 

 

En er is op zijn minst een precedent dat de vereenvoudiging van de end-to-end identificatie van partijen bij een transactie nader zal worden onderzocht. Hoewel PayID in Australië geen deel uitmaakt van deze meest recente aankondiging door Ripple et al., Zijn tenminste enkele van de principes hetzelfde. In dat land debuteerden PayIDs twee jaar geleden als onderdeel van het Australische nieuwe betalingsplatform, gekoppeld aan mobiel bankieren en apps.

 

Naast de aankondiging van de lancering van PayID, “is het onthouden van adressen van cryptoportefeuilles het belangrijkste pijnpunt voor onze gebruikers, wat lastig is, maar aanzienlijke veiligheidsrisico’s met zich meebrengt.” De coalitie heeft ook gezegd dat ze voldoet aan de mandaten van de Financial Action Task Force, bekend als de “reisregel”. De regel bepaalt hoe informatie over de begunstigde en de opdrachtgever moet worden gedeeld.

 

We merken echter op dat deze keer geen banken zijn aangekondigd als coalitieleden – en wat kan worden verzonden, is niet in feite valuta … maar (aanvankelijk) XRP van Ripple.

 

En hierin ligt een beetje krabben aan het hoofd. Als het erom gaat kritische massa te winnen, mensen aan boord te krijgen met P2P, het zonder banken te doen en de typische rekeningen die mensen aanhouden – spaarrekeningen, betaalrekeningen en natuurlijk betaalpassen – kan een struikelblok blijken te zijn voor die gewenste universaliteit. Het doel lijkt crypto te bevorderen als betalingskeuze. ethereum nieuws voor updates.

 

Zoals opgemerkt in het persbericht dat verband houdt met de lancering van PayID, zei Reza Bashash, CTO van CoinField, een bitcoin- en crypto-uitwisseling en lid van de coalitie: “We zijn verheugd deel uit te maken van dit initiatief en hopen op andere crypto-uitwisselingen om mee te doen en PayID te gebruiken voor een eenvoudigere, veiligere en compliant toekomst van cryptocurrency. ” Er is op zijn minst enige erkenning van de onhandigheid die inherent is aan het verzenden van cryptobetalingen – niet de minste daarvan is het feit dat, eenmaal verzonden en ontvangen, de vraag kan zijn wat te doen met de crypto (als deze niet is omgezet in fiat, die zelf een laag complexiteit kan toevoegen). Volgens coinmap.org waren er op 17 juni iets meer dan 19.400 locaties – handelaren en geldautomaten – die crypto als betaling accepteren (of, in het geval van geldautomaten, het uitbetalen). Nauwelijks kritische massa – en als vervanging voor P2P is het aantonen van nut van vitaal belang. vechain kopen is goed.

 

Voor de nieuwste door de coalitie gesteunde inspanning die deze week boog, kan het eenvoudigweg toevoegen van alternatieven – met een crypto-onderbouwing (crypto’s zijn natuurlijk vluchtig) – het landschap nog meer versnipperen.

 

 

RELATED ARTICLES